Choď na obsah Choď na menu
 


Druhe tajomstvo

3. 6. 2010

 

   JEZIS,

ktory bol pre nas bicovany 

   

 

"Aku zalobu podavate proti tomuto cloveku?" Odpovedali mu : " Keby tento nebol zlocinec, neboli by sme ti ho vydali." Vtedy Pilat Jezisa vzal a dal ho bicovat./ Jan 18,30-19,1/

 

Bicovanie pravdepodobne ma svoj povod na Blizkom vychode a rozsirilo sa ako trestanie za zlocin po celom svete v staroveku. V Sparte bicovali muzov, aby testovali silu muza. Zidovske pravo limitovalo bicovanie na 40 uderov a prax bola taka, ze sa bicovalo 39-krat, aby sa zamedzilo moznemu prekroceniu uderov. Okrem toho bicovanie vzdy mal sledovat niekto,kto ma pravo zastavit bicovanie,ak by bol ohrozeny zivot a trestanemu by hrozila okamzita smrt. V Rimskej risi bolo bicovanie vraj casto spojene s ukrizovanim. Boli to biciky s malymi koovymi gulickami na konci, ktore sa pouzivali. Bicovanie s takymto nastrojom casto sposobovalo vaznu traumu a kusky z tela boli vytrhavane. Ak zasiahli oko, hrozila strata oka. Okrem toho, ze sposobovalo velku bolest, obet sa casto nachadzala v stave hypovolmickeho soku pre nahlu stratu krvi.

HNEV ZIDOV- hnev ludu 

ZAVIST Velknazov a Ucenych v Pisem - Farizejov,ktori boli s velknazmi spojeni

Ziadaju SMRT Jezisa

Pilat vidi jasne tento hnev. Mysli si, ze tento hnev zmierni. Dava Jezisa bicovat. Pilat si mysli, ze Zidia bud mat prirodzeny sucit s clovekom ako takym. Ale mylil sa.

Diabol kona svoje. Diabol kona v tych,ktori ziadaju smrt. A v ludoch premozenych nenavistou a zavistou zacina myslienka krutosti voci cloveku,ktory sa nebrani a ktoreho nikto nebrani.

Pilat nemoze sediet na dvoch stolickach- na jednej,kde jasne vidi  pravdu vo svetle, a na druhej, kde ludske a pozemske ohlady brania konat podla svedomia. A tak vykona MYLNE ROZHODNUTIE a dava Jezisa bicovat.

Ti,co Jezis bicuju, nevedia, co je to sucit, su kruti a maju zo svojej ulohy pozitok. Inac by to predsa nemohli vykonat. Vedu ho na miesto, kde ho privazuju ku stlpu. A potom ho kruto bicuju. Rany a krv na Tele Jezisovom. Presvate Telo je sama Rana. Krv tecie z bicovaneho Tela.

A tak stal Pan a Stvoritel celeho vesmiru, ktory vo svojej bozskej prirodzenosti nemohol trpiet, pre nas vo svojom ludskom Tele MUZom BOLESTI. Poznal nase slabosti na sebe a je tu ako " najmensi z ludi" , ako vyvrhel vsetkych ludi!  /Izaias/53/3/

Ale hnev Zidov nezmiernil tento kruty trest. Ostali bez sucitu. Opat volali k Pilatovi a ziadali smrt, pretoze sa Jezis vraj sam chcel ako Kral Zidov uznat.

Potom sluhovia odviedli jezisa do sudnej siene, kde ho obleikli do prurpuroveho plasta, aby bol obleceny ako kral v divadle, na vseobecny vysmech. A potom ho korunovali trnim.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pana Jezisa vyzliekli zo siat a priviazali k stlpu. Zacal sa kruta a brutalna  masakra  jeho Najsvatejsieho tela.

Bolo to nutne, aby Jezisa vyzliekli zo siat, aby trpel toto ponizenie? Jezis kona zadostcinenie. Trpi sa hriechy cloveka.

Mnohi sa vyzliekaju sami zo svojej cistoty, zo svojej nevinnosti, zo svojej cudnosti, ktora nie je v mode, vyzliekaju sa z dobra a cnosti, vyzliekaju sa z mojich milosti a stavaju sa brutalnymi ludmi. Brutalne zaluby, strata cti, necestnost a tuzba po luxusnom zivote.

Jezisa bicuju nelutostne do krvi, telo trhaju. ( Spomenme si na oblubenu piesen Hlinkovej gardy za Slovenskeho statu "Rez a rubaj do krvi, do ... kotrby". Kolka brutalita bola v tych slovach, kolka nenavist a kolko odhodlani druhemu ublizit. To nie je cesta Jezisa./

Poucenie o bicovani The word "flagellation" means 'flogging' or 'beating'. This video shows the place where historians believe Jesus was beaten; the very place where he took the stripes upon his back.

http://www.nationalgallery.org.uk/paintings/diego-velazquez-christ-contemplated-by-the-christian-soul

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Modra kniha - don Gobbi

(Jarka, 3. 1. 2021 19:10)

28. augusta 1973
Sv. Augustína
Na svet sa zniesla noc
„Syn môj, teraz sa na svet zniesla noc. Toto je hodina temnoty, hodina satanova; je to chvíľa jeho najväčšieho
triumfu.
Ako sa mi páčila tvoja modlitba a tvoje utrpenie na uzmierenie za veľkú urážku, za najhroznejšie rúhanie proti
môjmu Synovi… Ani počas svojho verejného života, ani počas procesu a svojho hrozného odsúdenia nebol môj
Syn Ježiš tak veľmi pošpinený.
Dokonca ani pred veľradou sa nenašli žalobcovia; taký dokonalý a čistý bol celý jeho život. Teraz sa odvažujú
hanobiť jeho čistotu, šíri sa tak hrozné a diabolské rúhanie, že celé nebo zostalo takpovediac otrasené a zarazené.
Ako to mohlo dôjsť tak ďaleko? Aká hrozná a teraz už nezadržateľná búrka začína besnieť nad úbohým
ľudstvom!
Pápež trpí a modlí sa. Je na kríži, ktorý ho stravuje a usmrcuje. Tentoraz tiež prehovoril, ale jeho hlas zaniká
na púšti. Moja Cirkev sa stala niečím horším než púšťou.
Vy, kňazi, ktorých zhromažďujem do svojho Hnutia, aby ste zarazili tento satanov postup, musíte tvoriť s
pápežom najmocnejšiu bariéru. Musíte šíriť jeho slovo, musíte ho hájiť, pretože on bude musieť držať kríž
uprostred najväčšej búrky dejín.
Vašou povinnosťou je hájiť pošliapanú česť môjho Syna svojím životom, svojím slovom, svojou krvou. Vašou
povinnosťou je súdiť svet a odsudzovať ho, pretože viac ako inokedy je v moci Zlého. (…

Z dennika sv.Faustiny

(Jarka, 5. 5. 2013 16:13)

445 Videla som Pana Jezisa priviazaneho k stlpu, obnazeneho zo siat.
Hned sa zacalo BICOVANIE.
Videla som styroch muzov, ktori striedavo kratkymi bicmi SLAHALI PANA.
Srdce sa mi zastavovalo pri bohlade na TIE BOLESTI.
Vtom mi Pan riekol:
Trpim este vacsu bolest od tej,ktoru vidis.
Jezis mi dal poznat , za ake hreichy sa podrobil bicovaniu : su to
HRIECHY NECISTOTY.
O, ako strasne DUSEVNE TRPEL, ked sa poddal bicovaniu.

Mysticke bicovanie - Julia Kim

(Jarka, 6. 4. 2013 15:43)

http://www.youtube.com/watch?v=E-I2zT2Thv4&feature=related

Zjavenie sv.Brigity Svedskej

(Jarka, 15. 7. 2012 23:24)

Maria říká: Když byl doveden ke sloupu, sám se svlékl z šatů. Sám položil ruce na sloup a nepřátelé je bez milosrdenství svázali. A když byl přivázán, neměl vůbec žádný oděv, ale stál tak, jak se narodil, a trpěl hanbu své nahoty. Ale jeho nepřátelé, kteří stáli všude, když jeho přátelé prchali, povstali a bičovali jeho tělo čisté od veškeré poskvrny a od hříchu.

A těmi bodlavými biči se zapletenými ohnutými bodci bylo celé jeho tělo rozdrásáno, ne vytrháno, ale rozbrázděno.

Tak při první ráně jsem, stojíc blízko, padla jako mrtvá a když jsem nabrala dech, viděla jsem jeho tělo mrskáno a bičováno až na žebra, takže mu je bylo vidět. A co trpčího, když zvedali biče, rozrývali jimi maso. Když pak můj Syn stál celý zkrvácený a byl celý tak rozdrásaný, že na něm nebylo možno nalézt zdravého místečka, natož co k bičování, tehdy se jeden roznítil v duchu a tázal se: „Copak ho ubijete takto neodsouzeného?" A hned přeťal jeho pouta. A můj Syn se oděl do svých šatů. Tehdy jsem viděla místo, kde stály jeho nohy, všechno plné krve a podle stop svého Syna jsem poznávala, kudy kráčel. Neboť kudy šel, tam bylo vidět zemi zbrocenou krví. A nedovolovali mu, aby se oblékl, ale hnali ho a táhli, aby si pospíšil. Když pak byl veden jako lotr, můj Syn si z očí setřel krev. A když byl odsouzen, vložili na něj kříž, aby jej nesl. Když jej pak chvíli nesl, kdosi přišel a vzal jej, že mu ho ponese. Zatímco můj Syn šel na místo utrpení, jedni ho bili po šíji, jiní ho tloukli do tváře. A byl tak silně a mocně bit, že jsem sice neviděla bijícího, ale jasně jsem slyšela dopadnout ránu. A když jsem s ním došla na místo utrpení, viděla jsem tam přichystány všechny nástroje určené k jeho smrti. Můj Syn pak, když tam přišel, se sám svlékl z šatů a služebníci si řekli: „Tyto šaty jsou naše a už je nedostane, protože je odsouzen k smrti." A když můj Syn stál tak, jak byl narozen, s nahým tělem, tehdy jeden přiběhl a donesl mu zástěru, kterou on, srdečně plesaje, zakryl svou hanbu.



(Zjevení svaté Brigity o životě a utrpení Ježíše Krista a jeho slavné matky Panny Marie, kap. XVI. Přeložil Ludvík Vrána. Převzato z knihy: Tajemná slova, Zjevení a vidění svaté Brigitty Švédské, Olomouc 1938. Pro lepší srozumitelnost jazykově upraveno redakcí Revue Theofil.)

Re: Zjavenie sv.Brigity Svedskej

(Jarka, 7. 12. 2012 14:05)

V diele sestry Marie z Agredy sa naopak pise, ze Jezis nebol nahy,ked ho ,pretoze Bozia vsemohucnost zasiahla a Pana Jezisa jeho nepriatelia nakoniec nedohalili. Nie pre ohalduplnost nepriatela, ale pre priamy zasah zhora- Kes chceli Jezisa uplne vyzliect, neico im v tom branilo, ich ruky sa oslabili. Ti,co toto chceli vykonat si vraj mysleli, ze Jezis robi cary.

Julia Kim

(Jarka, 20. 11. 2012 17:45)

http://www.youtube.com/watch?v=E-I2zT2Thv4&feature=related