Choď na obsah Choď na menu
 


Stvrte tajomstvo

3. 6. 2010

  

   JEZIS,

ktory pre nas tazky kriz niesol

   

 

Tak im ho teda vydal, aby ho ukrizovali. A oni prevzali Jezisa. Sam si niesol kriz a vysiel na miesto,ktore sa vola Lebka, po hebrejsky GOLGOTA.  / Jan 19,16-17/. 

 

 

Aby uspokojil velknazov a farizejov, vyhlasuje Pilat ROZSUDOK SMRTI. Sprava o odsudeni sa velmi rychlo sirila po celom Jeruzaleme a davy zien a muzov zacali prichadzat. Mesto bolo preplnene kvoli nastavajucemu sviatku. Z apostolov bol tu pritomny iba Jan. SRDCE Marie, Kralovnej vsetkych cnosti, bolo silne Bola mudra, rozumna. Modlila sa aj za tu pritomnych. Sla s Jezisom az na Golgotu.

KRIZOVA CESTA

Z Pilatovho domu az na horu Golgota .

O krizovej ceste pise

- evanjelista Matus 27/32  biblia.sk/citanie/seb/mt/27 - Ako vychadzali, stretli cloveka z Cyreny, menom Simon, Toho PRINUTILI, abymu niesol kriz.

-evanjelista Marek 14/21biblia.sk/citanie/seb/mk/14 - Tu prinutili isteho Simona z Cyreny....

-evanjelista Lukaš 23/26  Biblia.sk | Ekumenický preklad - Evanjelium podľa Lukáša 23  - Ako ho viedli, chytila  isteho Simona z Cyreny.... Siela za nim velky zastupludu aj zien, ktore kvilili a nariekali....

-evanjelista Jan 19/22  biblia.sk/citanie/seb/jn/19 -Sam si niesol kriz a vysiel na miesto,ktore sa vola LEBKA.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Stretnutie s Matkou /z Modrej knihy MKH/

(Jarka, 6. 4. 2013 8:41)

Stretla som ho cestou na Kalváriu po tom, čo bol Ježiš zradený, zapretý a opustený od svojich. Z dvanástich zostal jediný, ktorého ja držím za ruku, aby som mu dodala odvahy a sily zostať s nami. Odsúdenie postihuje zbičované telo Ježišovo a tŕne zalievajú krvou jeho oči.

Kriz Krista

(Jarka, 6. 12. 2012 22:54)

Byt nepriatelom kriza Krista. Hladiet nan ako na vysmech tak ako ti, ktori Jezisa ukrizovali.
Toto ale nie je krestanstvo.
Nasledovat Krista znamena aj trpiet s Jezisom a namahat sa. Nebyt nevernym.

Jeruzalem

(Jarka, 6. 12. 2012 22:51)

V Jeruzaleme bolo v ten den mnoho ludi. Prisli tu slavit zidovsky sviatok Paschy. Zprava o sudeni jezisa sa medzi nimi rychlo rozsirila. Hufom sli davy k Pilatovmu domu.