Choď na obsah Choď na menu
 


Ruzenec je meditacia

Ruzenec je modlitbou vokalnou a mentalnou zaroven. Mentalnou modlitbou je MEDITACIA o hlavnych tajomstvach zo zivota, smrti a slavy Jezisa Krista a jeho blahoslavenej Matky. Vokalnou alebo ustnou modlitbou je  opakovanie modlitieb Otce nas a Zdravas Maria. Pri meditovani o tajomstvach sa sucasne medituju a kontempluju cnosti, ktore Pan Jezis a Panna Maria vo svojom zivote, ked sa tajomstva naplnovali, praktizovali.

Ruzenec je pozehnane spojenie ustnej modlitby a modlitby meditativnej /mentalnej/, pocas ktorej si uctievame a ucime sa z tajomstiev a z cnosti zivota, utrpenia smrti a slavy Pana Jezisa a Panny Marie.

Diela nasho Pana a jeho blahoslavenej Matky sa pravom nazyvaju TAJOMSTVA, pretoze su plne zazrakov, su plne dokonalosti rozneho druhu, su plne hlbokych a velmi citlivych pravd, ktore Duch svaty odhaluje pokornym a jednoduchym dusiam, ktori si tieto tajomstva uctievaju.

Diela Jezisa a Marie mozeme tiez nazvat nadhernymi kvetmi, ale ich vonu a krasu mozu ocenit len ti, ktori k nim pristupuju, ktori dychaju ich vonu a ktori objavuju ich krasu v pozornej a serioznej meditacii.

Ked sa Panna Maria zjavila svatemu Dominikovi a ucila ho tuto vybornu metodu modlitby, nariadila mu, aby modlitbu ruzenca siril, aby o nej kazal, aby v srdciach veriacich znova ozila LASKA nasho Pana Jezisa Krista.

Panna Maria tiez ucila blahoslaveneho brata Alana de la Roche a v sukromnom zjaveni mu povedala:  "Ked sa veriaci pomodlia 150 krat anjelsky pozdrav Zdravas Maria, tato modlitba je pre nich velmi uzitocna a prejavuju mi uctu sposobom, ktory je pre mna  najvacsim zalubenim.  Ale ti, ktori sa takto modlia, urobia lepsie a potesia ma viac, ak spoja tieto pozdravy s MEDITACIOU o ZIVOTE, SMRTI a UTRPENI JEZISA KRISTA, pretoze takato meditacia je DUSOU MODLITBY."

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.